Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Elektrische Formule 1 auto debuteert in Las Vegas

09-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_formuleE.png
Normaliter veel grote Amerikaanse auto's op de wereldberoemde Las Vegas Strip, vandaag even niet. Daar werd namelijk de Spark-Renault SRT_01E gepresenteerd. Het is de eerste elektrische Formule 1 auto.
SamenwerkingDe bolide zal dienst gaan doen in de Formule E, het nieuwe kampioenschap voor elektrische Formule-wagens van de FIA. Voormalig Formule 1 coureur Lucas di Grassi liet het publiek voor het eerst kennis maken met een raceauto die emissievrij zijn rondjes zal gaan rijden. De auto is gebouwd door een aantal partijen. Zo heeft McLaren voor de aandrijving gezorgd, Michelin voor de banden, Renault voor de elektronica, is het chassis van Dallara en zijn de batterijen ontwikkeld door Williams.
PromotieFormule E is een nieuw kampioenschap waarbij over tien verschillende circuits gereden zal worden. Twee daarvan zullen plaatsvinden in de Verenigde Staten. Tien teams met elk twee bestuurders zullen vanaf 2015 gaan strijden om het wereldkampioenschap. Formule E wil een nieuwe generatie autosportliefhebbers aantrekken, maar ook de elektrische automarkt opkrikken en duurzaamheid promoten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!