Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Eet geen placenta'

19-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
Placenta pillen (930x520)
Talloze vrouwen hebben eeuwenlang na de geboorte van hun kind de placenta opgegeten. De zogenoemde moederkoek zou voedzaam zijn. Tegenwoordig is de placenta ook in pilvorm verkrijgbaar. Wetenschappers waarschuwen dat consumptie niet verstandig is.

Niet veel beter dan placebo

In het American Journal of Obstetrics & Gynecology schrijven onderzoekers dat het eten van de placenta niet veel beter werkt dan het slikken van een placebo. In sommige gevallen brengt het eten ervan zelfs risico's met zich mee. Er is namelijk een geval bekend van een vrouw die een in potentie dodelijke bloedinfectie door de consumptie van de placenta had opgelopen en die door middel van borstvoeding aan haar baby doorgaf.

Embryo

Het embryo maakt de placenta zelf in de baarmoeder aan. Voedingsstoffen die de aankomende moeder doorgeeft, bereiken het embryo via de placenta. Ook zuurstof, hormonen en antilichamen bereiken de vrucht via de placenta. ANP
Resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in American Journal of Obstetrics & Gynecology.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!