Kassa

Doe de Kassa's cash meter

16-08-2004
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
169476.jpg
Iedereen met een schuld loopt een zeker risico. De rente kan stijgen of het onderpand (bij een hypotheek uw huis) kan dalen in waarde. Maar tenminste een half miljoen huishoudens kampt met risicovolle schulden. Zeker 30.000 mensen hebben zoveel schulden dat ze een regeling willen treffen met hun schuldeisers over gespreide of gedeeltelijke betaling.

Bekijk met Kassa's Cash Meter , of uw schuld risicovol of problematisch is.
Iedereen kan altijd proberen een afbetalingsregeling te treffen of proberen een deel van de schuld kwijt gescholden te krijgen. De kans dat dit lukt wordt echter steeds kleiner. Schuldeisers zijn meer en meer geneigd om niet mee te werken aan schikkingen.
Bekijk hieronder of uw schuld risicovol of problematisch is.
Het Nationaal instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) en het Landelijk Platform Integrale Schuldhulpverlening hanteren voorwaarden voor risicovolle of problematische schulden. Hieronder staan die voorwaarden met erachter een puntentelling. Bekijk aan de hand van onderstaande vragen aan welke voorwaarden u voldoet en tel de punten van iedere vraag bij elkaar op. Onderaan de vragenlijst ziet u hoe u ervoor staat.
Vraag 1:
Zijn meer dan drie soorten schulden? (Bijvoorbeeld huurschuld, betalingsachterstand winkelpas, aflossing lening.)                             Ja? - 2 punten.  
Vraag 2:
Is er een betalingsachterstand die 12 maanden of langer heeft geduurd? Ja? - 2 punten.
Vraag 3:
Heeft u een betalingsachterstand die groter is dan E 1000, =?              Ja?- 2 punten.
Vraag 4:
Is er is tenminste één betalingsachterstand die u niet zelfstandig binnen twaalf maanden kan oplossen? Ja? - 3 punten.
Vraag 5:
Is er is een betalingsachterstand waarvoor u hulp hebt gevraagd bij hulpverleningsinstanties. Ja?- 2 punten.
Uitslag:
Tel nu de punten van iedere vraag bij elkaar op:
2 punten - U hebt wel risicovolle maar geen problematische schulden. Er is een risico dat u echt in de problemen komt als de rente stijgt. U zult zelf aan de slag moeten om iets aan die schulden te doen. Hulpverleners zullen zwaardere gevallen laten voorgaan.
3 tot 6 punten - U hebt problematische schulden. Als u niets doet worden de problemen alleen maar erger. Begin zo snel mogelijk met het veranderen van uw situatie. Zoek zo nodig hulp bij het maatschappelijk werk of de gemeentelijke kredietbank in uw gemeente.
6 tot 11 punten - U hebt problematische schulden waar u zonder hulp waarschijnlijk niet uitkomt. Praat over uw schulden met mensen in uw omgeving en zoek hulp bij maatschappelijk werk of de gemeentelijke kredietbank in uw omgeving.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!