Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Deze apps helpen je op weg bij het schrijven van een sinterklaasgedicht

01-12-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3099 keer bekeken
  •  
cadeaus kerst sinterklaas 930x520
Je kent het wel: Sinterklaas is in het land en van jou wordt verwacht dat je een gedicht schrijft voor een familielid, collega of klasgenoot. Maar, terwijl pakjesavond met rasse schreden nadert en je meerdere pogingen hebt gewaagd, wil het maar niet lukken om tot een fatsoenlijk gedicht te komen. Kunnen rijm-apps je uit je inspiratieloze dal helpen? We bekijken drie veel gebruikte apps.
Sinterklaashulp
Sinterklaashulp2
Sinterklaashulp
Voor mensen die de tijd willen nemen voor het schrijven van een gedicht, is de rijm-app ‘Sinterklaashulp’ een optie. Bij het openen van de app word je door de pepernotenachtergrond meteen meegenomen in de sfeer van Sinterklaas. 
Mocht je ook wat betreft het zingen van sinterklaasliedjes zonder inspiratie zitten, dan ben je bij Sinterklaashulp aan het goede adres. De app staat vol met populaire sinterklaasliedjes, die je over kunt nemen. 
Als je echter een gedicht wil schrijven, dan is daar wel wat meer zelfredzaamheid voor nodig. De app zal voor je opzoek gaan naar een passend rijmwoord, maar de kern van je gedicht moet je toch echt zelf bedenken. Maar dat hoeft geen probleem te zijn voor de mensen met een beetje inspiratie, want bij het invoeren van een welk willekeurig woord dan ook, helpt de app je op weg met een heel breed aanbod aan rijmwoorden.
Pluspunten
- Design is helemaal in de sfeer van het sinterklaasfeest
- Veel zoekresultaten
- Ook voor liedjes kun je er terecht
Minpunten
- Weliswaar veel zoekresultaten, maar die zijn niet allemaal bruikbaar
- Je moet zelf het gedicht componeren 
RijmComputer
RijmComputer2
RijmComputer
De ‘RijmComputer’ ziet er op het eerste gezicht wat ‘saaier’ uit dan de ‘Sinterklaashulp’ app. Dat betekent echter niet dat het minder functioneel is. Verschil met de hiervoor genoemde app is dat de zoekmachine enkel naar woorden zoekt die rijmen op de eindklank. Hierdoor krijg je dus wel minder zoekresultaten.
Pluspunten
- Nuttige zoekresultaten
Minpunten
- Saai design
Sint2
Sint3
Sint
Als je écht geen behoefte hebt om al te veel van je kostbare tijd te verspillen, dan is gedichtengenerator ‘Sint’ de oplossing. Bij deze app hoef je enkel de naam en surprise van de gelukkige in te voeren. Vervolgens genereert de app zelf een eigen gemaakt gedicht, die je middels een paar aangeboden extra opties naar believen kunt aanpassen.
Pluspunten
- Extra opties, waardoor je het gedicht kunt aanpassen
Minpunten
- Ondanks die extra opties, is er weinig ruimte voor eigen input

Meer over:

app reviews
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!