Kassa

De Nederlandse Vereniging van Banken

31-01-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
169476.jpg
Contijn van Marle van Stichting De Ombudsman heeft al in een eerdere uitzending de banken opgeroepen om de incasso-overeenkomsten op te zeggen met dit soort clubs.
De vereniging van banken heeft naar aanleiding van het onderzoek van Kassa een aantal dingen uitgezocht en is tot de conclusie gekomen dat het hier waarschijnlijk gaat om een illegaal bedrijf. Ze werken immers zonder een vergunning die ze nodig hebben om kansspelen in Nederland te verkopen. Als de minister volgende week in antwoord op de kamervragen van Klaas De Vries van de PvdA, zal zeggen dat het om illegale activiteiten gaat,zal de NVB direct de stekker eruit trekken en de incasso-overeenkomst intrekken.
De NVB heeft een aantal juristen op de zaak gezet, voor het geval de minister niet een directe uitspraak zal doen. Als de juristen vinden dat het om illegale handelingen gaat, zal de NVB besluiten om alsnog de vergunningen intrekken. Op deze manier kan de geldstroom van dit soort bedrijven eindigen en hebben ze dus geen werkgebied meer in Nederland.
Mensen kunnen hun geld binnen een maand laten terugboeken als ze meespelen met de lotto. Ook kunnen ze vanaf maandag naar de bank om een incassoblokkering te vragen voor volgende afschrijvingen. Mocht uiteindelijk het bedrijf definief illegaal bezig zijn, en daarmee ook de overeenkomst tussen bedrijf en consument illegaal worden verklaard, dan kan tot een jaar geld worden teruggeboekt.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!