Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

De meest voorkomende phishing-mails

01-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
muis_13.jpg
Naar aanleiding van een oproep om phishing-mails naar de Kassa-onlineredactie door te sturen liep onze mailbox vol met een overweldigende hoeveelheid van meer dan 2000 e-mails.
De meest voorkomende mails zijn inmiddels online gezet in verschillende artikelen binnen het phishing-dossier . Dit dossier zal in de komende tijd nog worden uitgebreid.
ABN AMRO populair onder criminelen
Opvallend was dat bijna de helft van de mails die Kassa ontving afkomstig bleek van criminelen die zich voordeden als de bank ABN AMRO. Deze week zei ABN AMRO zich meer te gaan inzetten om klanten bewust te maken van de aanwezigheid van internetcriminelen. De bank plaatste advertenties in kranten en inmiddels verschijnen bij het internetbankieren pop-ups met waarschuwingen.
Creditcards
Veel voorkomende 'afzenders' van phishing-mails waren verder creditcardbedrijven Visa, Mastercard en International Card Services. Ook de banken Western Union en ING werden vaak gebruikt als nepafzender.
Kunt u phishing-mails herkennen? Lees hier tips!
Ga voor meer informatie over veilig internetbankieren naar de website Digibewust.
Bent u slachtoffer?
Heeft u gereageerd op een phishing-mail en hier schade door geleden? Kassa is benieuwd naar uw ervaringen. Mail ons!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!