Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

De Klimaatverkenners | Huisdieren

6 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Huisdieren thumbnail
Amber Kortzorg en Nina van Hattum bieden in 'De Klimaatverkenners' feiten over de impact van dagelijkse handelingen op het milieu en geven tips om stappen te zetten naar een duurzamer leven.

De Klimaatverkenners | Huisdieren

In deze aflevering wordt er ingezoomd op huisdieren en hun invloed op het klimaat. We doen er zelf alles aan om een duurzamer leven te leiden, maar hoe zit het eigenlijk met onze parkieten, goudvissen en trouwe viervoeters? Amber en Nina onderzoeken welk huisdier het minst vervuilend is en kijken naar alternatieve diervoeding. Vinden honden het minder lekker als hun brokken van insecten zijn gemaakt in plaats van vlees, of maakt dit ze eigenlijk helemaal niks uit?
Bronnen: 'Environmental footprint of meat consumption of cats and dogs', 'Environmental impacts of food consumption by dogs and cats', ESU-services, 'Feiten & Cijfers Gezelschapsdierensector 2015', 'Friends with benefits: On the positive consequences of pet ownership', LICG, Milieu Centraal, 'The truth about cats' and dogs' environmental impact'.
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!