Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

De interessantste gadgets van CES 2016 (deel 2)

07-01-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
drone-930x520
Onlangs publiceerden we een artikel over interessante gadgets van de Consumer Electronics Show (CES) 2016 in Las Vegas, maar er zijn zo veel interessante producten dat we wel een deel 2 moesten maken. Bekijk deze 'producten van de toekomst' en discussieer mee onder het artikel: Wat vind je van de gadgets?

Drone

Het lijkt op een helikopter, maar het is een drone die een mens kan vervoeren. In de drone beschik je over een tablet die alles wat je nodig hebt laat zien. Een Chinees bedrijf heeft de drone ontwikkeld. Je gaat zitten, drukt op een knopje en de Ehang 184 vliegt zelf naar de locatie die jij invoert. Je hoeft hiervoor niet te weten hoe je moet vliegen en je hebt ook geen vliegcertificaat nodig.
De maximale vluchtduur bedraagt 23 minuten en je mag niet meer wegen dan 100 kilo (inclusief bagage). Daar zijn acht rotoren met een vermogen van 106 kilowatt voor nodig. De rotoren zijn inklapbaar, waardoor de Ehang 184 op de grond netjes in een gemiddeld parkeervak past. Verder beschikt de drone over een airco, leeslampje en 4G-verbinding.
Het prototype is af, maar mag vanwege de wetgeving in de Verenigde Staten nog niet getest worden. Het is dus maar de vraag of de drone binnenkort op de markt zal komen, maar wat we wel zeker weten is dat de prijs op kan lopen tot 270.000 euro. Waarschijnlijk zullen we de Ehang 184 niet zo gauw tegenkomen, maar misschien zijn dit soort drones wel het vervoersmiddel van de toekomst!

Virtual coach

Met de sensor van Gymwatch kan je zien voor de hoeveelste keer je een oefening doet in de sportschool. Ook krijg je te zien hoe je conditie er voor staat en of je oefeningen correct uitvoert.
De sensor is te koop voor 99 euro.

Computer voor 99 dollar

Windows heeft een computer ontwikkeld die maar 99 dollar kost en in je broekzak past. De Kangaroo , zoals het bedrijf de nieuwe computer noemt, is geen computer waar je zware programma’s of games op kan draaien, maar even wat opzoeken op het internet of een verslag schrijven in Word kan prima. De Kangaroo is al te koop.
Op de computer draait Windows 10 en hij heeft drie poorten, zodat je een beeldscherm, toetsenbord en muis aan kan sluiten. Ook kan je een iPad aansluiten aan je pc om vervolgens het touchscreen van de iPad te gebruiken.

Rijdende projector

Een projector die met je mee kan rijden, dat is de Tipron van het bedrijf Cerevo. De robot rijdt door je huis en projecteert dingen op de muur. De robot projecteert afhankelijk van wat je aan het doen bent. De robot komt rond mei op de markt voor tussen de 1000 en 2000 dollar. Het is leuk om te zien, maar voor dat geld kan je misschien beter een schilderij ophangen...
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!