Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Daimler en BMW gaan samen draadloos laden ontwikkelen

09-07-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_mercedesbenzs500pihladen.jpg
Een volgende stap op weg naar de perfecte elektro- en plug-in hybride auto is kabelloos opladen. Om dit te verwezenlijken hebben Daimler en BMW overeenstemming bereikt over de gezamenlijke ontwikkeling en inzet van een standaardtechnologie.
Testvloot
Aangezien het voor elektroauto's en plug-in hybride voertuigen comfortabeler is om de batterij inductief op te laden, gaat Mercedes-Benz deze 'unplugged' technologie met een testvloot in de S 500 PLUG-IN HYBRID uittesten. Het is de bedoeling om voor het opladen van de hoogvoltbatterij een echte S-Klasse-oplossing ten aanzien van comfort en bedieningsgemak te ontwikkelen. Techniek
Het systeem bestaat uit twee componenten: een secundaire spoel in de bodemplaat van de auto en een vloerplaat met geïntegreerde primaire spoel die onder de auto – bijvoorbeeld op de garagevloer – wordt gemonteerd. De elektrische energie wordt contactloos – zonder oplaadkabel – met een vermogen van 3,6 kW overgebracht. Met een rendement van meer dan 90 procent kunnen de hoogvoltbatterijen in de auto op deze manier efficiënt, comfortabel en veilig worden opgeladen. Daimler en BMW hebben overeenkomst bereikt over de ontwikkeling en inzet van een standaardtechnologie voor inductief opladen van elektroauto's en plug-in hybridevoertuigen. Specificaties
Mercedes-Benz brengt de S 500 PLUG-IN HYBRID in september op de markt. Hij heeft een vermogen van 325 kW en een koppel van 650 Nm, sprint in slechts 5,2 seconden van 0 naar 100 km/h en kan puur elektrisch 33 km rijden. Het gecertificeerde verbruik bedraagt 2,8 liter/100 km wat overeenkomt met een emissie van 65 gram CO2/km, waarbij het verbruik in de praktijk ook uitstekend is. Voor deze indrukwekkende prestatie is een sleutelrol weggelegd voor de biturbo-V6 en de ultramoderne hybride-aandrijving. De S 500 PLUG-IN HYBRID is 's werelds eerste gecertificeerde drieliter luxe limousine en daarmee een mijlpaal op weg naar emissievrij rijden. Na de S 400 HYBRID en de S 300 BlueTEC HYBRID is dit het derde hybridemodel van de nieuwe S-Klasse. De S 500 PLUG-IN HYBRID combineert een ultramodern hybride aandrijflijnconcept met de unieke innovaties en luxe uitrusting van de S-Klasse.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!