Kassa

Canadese flessentrekker op markplaats.nl

06-08-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
563693.jpg
Mevrouw de Brouwer schreef ons: Onlangs had ik een artikel te koop staan op marktplaats en diverse andere site's. Ik heb toen een mailtje ontvangen van een zekere Mr Schwartz mcRoland. Hij wilde het artikel graag kopen, maar woonde in Canada. Het was volgens hem niet zo'n probleem want hij had iemand die het voor hem kon verschepen.
Hij zou, zodra wij ons adres gegeven hadden een cheque sturen van meer dan wat we voor ons artikel vroegen en we kregen een extra onkosten vergoeding van EUR 250,--. Wij hebben diverse malen gevraagd of meneer telefonisch contact met ons op wilde nemen, omdat wij het niet via E-mail wilde regelen. Dit ging niet, of de verbind was slecht, of wij namen niet aan (wat erg vreemd is, daar mijn man verplicht is voor zijn werk altijd een mobiele telefoon bij te hebben). Daarom is er toen een lichtje bij ons gaan branden en zijn wij gaan surfen op het internet. Daar kwam ik een site tegen in Amerika, waar ze waarschuwen voor deze meneer. Het blijkt nl. dat de zogenaamde cheque welke hij stuurt niet gedekt is, tevens is er een probleem omdat er in Nederland natuurlijk een andere wetgeving is dan in Canada m.b.t. deze ongedekte cheque (althans volgens onze bank, waar we navraag hadden gedaan).
Deze meneer is nu dus ook in Nederland bezig en misschien zijn er mensen die helaas niet uitkijken en deze worden dan bedonderd, door deze meneer.
Met vriendelijke groet,
Mw. E. de Brouwer

Meer over:

kassamailbox
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!