Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bespaar op je wasmiddel

28-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
450 keer bekeken
  •  
zamarr

De meeste Nederlanders gebruiken te veel wasmiddel. Met deze tip bespaar je niet alleen wasmiddel, maar ook geld. Bekijk de video hieronder.

Bekijk de video hieronder.
Heb jij vragen over het huishouden, opruimen of organiseren? Of wil je een mysterie opgelost krijgen door Zamarra? Mail naar:  kassa-online@bnnvara.nl .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (16)

gypsyjoy
gypsyjoy2 mei 2018 - 15:39

De dosering die de fabrikant vermeldt is zo wie zo te hoog.Met de helft kan het net zo goed.Vloeibare groene zeep wast nog goedkoper, net zo schoon en milieu vriendelijk. Extra smerige vlekken een tijdje in een klodder groene zeep uit een pot in laten trekken,dan bij de was voegen en klaar is Kees. Zonder chemicaliën en veel goedkoper.

eksterika
eksterika30 mrt. 2018 - 16:16

Wanneer ik de wasmachine aanzet heb ik gemerkt dat hij begint met pompen om het beetje nog aanwezig water (van de vorige was) in de machine eruit te krijgen. Daarom wacht ik na de eerste waterinname nog een paar seconden en voeg dan pas mijn waspoeder via het doseerbakje toe. Zo komt het bij mijn wasgoed terecht ipv direct door de afvoer er weer uit. Over de zgn. tip om de dosering op te schrijven nog het volgende: de wasmiddelfabrikanten wijzigen regelmatig hun samenstelling. Dus kijk elke keer op een nieuwe doos/fles wat je écht nodig hebt en neem daar 3/4 van, ruim genoeg om je was schoon te krijgen.

1 Reactie
latevogel
latevogel5 apr. 2018 - 15:17

Als het goed is gaat de wasmachine na het water vd vorige beurt weg te pompen, de eerste watertoevoer niet door de wasmiddelbak te spoelen. Wordt iets verder er in gespoten. Kijk maar eens in het bakje als het water gaat spoelen..

Njonken Lytsen
Njonken Lytsen28 mrt. 2018 - 16:08

Niet teveel gebruiken, maar ook niet te weinig. Rekening houden met de capaciteit van de machine, de hardheid van het water en de vuilheidsgraad van het wasgoed. Dus voor alles één dopje gebruiken is geen goede richtlijn. Van het ene wasmiddel heb je ook meer nodig dan de ander.Te veel wasmiddel gebruiken is overigens minder erg dan te weinig. De wasluis ligt op de loer net als verkalking van je verwarmingselement en corrosie van het bevestigingskruis achter de trommel. Daarvoor ook regelmatig een was draaien op minimaal 60 graden. En steek je neus af en toe in de trommel. Als het stinkt in de wasmachine is er echt wat aan de hand. Niemand wil een was draaien in een vieze machine, toch?

annet25
annet2528 mrt. 2018 - 15:46

Hier word ik niets wijzer van!

Ben Scholtz
Ben Scholtz28 mrt. 2018 - 15:42

ik vind dit bedrog.  er staat niets in over "hoe werkelijk te besparen "

mielao
mielao28 mrt. 2018 - 15:24

Nog beter is - en dat vermeld Kassa niet - om waspoeder te gebruiken.Zo gaat je wasmachine niet zonder meer aan wasmiddelen kapot. 

1 Reactie
kassiere
kassiere26 jul. 2018 - 19:55

ja en dat is nog op te vegen en te gebruiken ook als je eens iets laat vallen................ Ik gebruik nog steeds poeder en ook altijd al minder dan aanbevolen en dan is er ook nog zoiets als z?out, soda, azijn, shampoo (zéker niet teveel!), idd groene zeep of gewoon eens (alléén) wasverzachter of helemaal niets. vandaar dat mijn wasmachines de 25 jaar halen? in ruim 45 jaar de 2e nl nog niet versleten............. dus nu maar wèl vast sparen!

tamara81
tamara8128 mrt. 2018 - 15:04

Waarom niet meteen een goede voorlichting met; Voor een 5 kilo wasmachine heb je x dopje nodig, voor een 6 kilo wasmachine dit enzenz. Nu weten we nog niks. En 2,5 dopje??????? Ik doe 1 dopje per wasbeurt in mijn 6 kilo wasmachine, is meer dan genoeg. 

1 Reactie
kassiere
kassiere26 jul. 2018 - 20:04

dan heb je helemáál 'n probleem met die pods! 'n stukje eraf of 'n stukje erbij? speciaal gemaakt om er goed aan te verdienen? weg zuinigheid en natuurlijk peperduur.................. hoe lang zal poeder nog verkrijgbaar zijn en 'n wasmachine, die nog zelf in te stellen is met ook nog 'n gewoon zeepbakje? Ik zit niet op al die flauwekul van nieuwigheden te wachten en wil graag baas blijven over mijn eigen portemonnee!

frankve
frankve28 mrt. 2018 - 14:56

Nog een tip:Schrijf het etiket 10x over, dan vergeet je het nooit meerSchrijf het etiket 10x over, dan vergeet je het nooit meerSchrijf het etiket 10x over, dan vergeet je het nooit meerSchrijf het etiket 10x over, dan vergeet je het nooit meerSchrijf het etiket 10x over, dan vergeet je het nooit meerSchrijf het etiket 10x over, dan vergeet je het nooit meerSchrijf het etiket 10x over, dan vergeet je het nooit meerSchrijf het etiket 10x over, dan vergeet je het nooit meerSchrijf het etiket 10x over, dan vergeet je het nooit meerSchrijf het etiket 10x over, dan vergeet je het nooit meer Wat een nivo weer.....

manwijf
manwijf28 mrt. 2018 - 13:18

Het is niet alleen de hoeveelheid zeeppoeder die het 'm doet. Het nodeloos kleding in de was gooien, is nog veel belangrijker. Het lijkt wel of iedereen smetvrees heeft tegenwoordig. Als je werkelijk elke dag onder de douche staat, wat ook al redelijk overdreven is als je geen smerig werk doet, dan is het onzin om je kleding na een dag al in de was te gooien. Paar uurtjes luchten doet wonderen. Ik laat met niet gek maken. Loop nooit met groezelige kleren en ik ruik heerlijk. De huidige tendens is heel overdreven. Alleen als je overmatig transpireert, moet je daar goed op letten. Het zijn altijd de verkeerden die er een punt van maken cq zich zorgen maken. Schoon is schoon!

bharmsen
bharmsen28 mrt. 2018 - 13:13

Lekker duidelijk??Met andere woorden ze had ook niks kunnen zeggen!!

jane03
jane0328 mrt. 2018 - 11:56

Jammer ik had meer verwacht van dit berichtje. Het lijkt mij dat de wasmiddelfabrikant een ruime dosering voorschrijft en ik hoopte hier een richtlijn te krijgen zodat je met minder ook een schone was krijgt.

2 Reacties
tenormin
tenormin29 mrt. 2018 - 11:51

Je zit hier dan ook bij de Vara hoor. Zal best een wasmiddelen fabrikant zijn die wat "mag" pluggen. Net als bij de commerciëlen. ☺

latevogel
latevogel5 apr. 2018 - 15:23

Als je op 4 kg 70 gram moet gebruiken volgens het voorschrift, dan heb je aan 50 gram ook genoeg. Ongeveer 3/4 van de aanwijzing zei mijn moeder altijd tegen mijn vriendin en ze had gelijk. Was was altijd schoon. Hoe meer je gebruikt hoe liever de leveranciers het hebben. EN.....het wordt er echt niet schoner van!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!