Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Beperkt aanbod op gratis bibliotheekapp

10-07-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
VakantieBieb.jpg
Deze zomer kun je met de VakantieBieb-app gratis boeken en tijdschriften lezen op je smartphone of tablet. De bibliotheek heeft voor de maanden juli en augustus boeken beschikbaar gesteld en ook een aantal tijdschriften. Nu rest de vraag of lezers tevreden zullen zijn met de app en of hij goed werkt.  
Boeken uitzoeken
Om toegang te krijgen tot de boeken moet je je eerst registreren. Via je email krijg je een bevestiging en dan kan het lezen beginnen. Als je de optie ‘Boeken uitzoeken’ aantikt, heb je keuze uit 52 verschillende boeken. Er staan elf spannende boeken in, vijf reisgidsen, zestien romans, dertien informatieve boeken waarvan vijf taalgidsen, twaalf boeken voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar en zes boeken voor kinderen tussen de twaalf en vijftien jaar. Het tijdschriftenassortiment is miniem. Je kunt slechts kiezen uit vier zomeredities: de Panorama, Fashionista, Flair en Libelle.

Onduidelijke bladzijdenummering
Als je een boek of tijdschrift hebt uitgekozen, komt deze in de boekenkast te staan. Ook zit er een optie ‘Lees verder’ in het menu, waardoor je op de pagina komt waar je bent gebleven tijdens het lezen. Bladzijdes ‘omslaan’ doe je door met je vinger horizontaal over het scherm te vegen. Het lettertype kun je vergroten door op de bladzijde te tikken. Er verschijnt dan een oranje menuutje met onder andere het tekentje ‘Aa’, waarmee je de letters kunt vergroten. Verder heeft de app een onduidelijke bladzijdenummering. Je ziet op welke pagina je in een hoofdstuk bent, maar niet op welke pagina in het boek. Met een schuifbalk kun je wel zien hoe ver je bent in het boek, maar dan weet je nog steeds niet het nummer van de pagina.Te beperkt
Om lezen te stimuleren is deze app niet helemaal ideaal. Het aanbod is erg beperkt en daarnaast neemt hij veel ruimte in beslag op je tablet of telefoon. Hij is namelijk 2.6 MB. Ook moet je ervoor zorgen dat je de boeken voor 31 augustus uit hebt gelezen, want dan sluit de app. Het is natuurlijk aardig van de bibliotheek om mensen een cadeautje te geven, maar de keuzemogelijkheden zijn echt te beperkt. Voor kinderen is het ook een tegenvaller terwijl het juist de bedoeling is om die enthousiast te maken voor lezen. Als je lezers wilt verblijden doe het dan goed en bied een groter aantal boeken en tijdschriften aan. Een ster eraf voor het al te karige aanbod.De VakantieBieb-app is verkrijgbaar via:
Android: Google Playstore
Apple: Appstore

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!