Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Audi Q8 e-tron moet 595 kilometer kunnen

08-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_audiq7.jpg
Om de concurrentie aan te gaan met de nog op de markt te brengen Tesla Model X, is Audi bezig met de ontwikkeling van de Q8. Deze moet een stap boven de hierboven afgebeelde Q7 komen verkrijgbaar zijn in vier varianten. Dat blijkt uit bronnen binnen Audi die Autocar heeft.
De Q8 e-tron zal de techniek krijgen van de R8 e-tron die momenteel toch ontwikkeld zal gaan worden. Waar in de R8 e-tron het accupakket goed zal zijn voor 402 kilometer aan reikwijdte, in de Q8 e-tron moeten dat bijna zeshonderd kilometers worden. Dat is mogelijk doordat de Q8 e-tron veel meer ruimte voor de batterijen zal hebben.
VersiesNaast een volledig elektrische Q8 zal er ook nog een variant komen met een benzinemotor, dieselmotor en een plug-in hybride. Verder wordt er gekeken naar een snellere versie, de SQ8. In het elektrische exemplaar moet tenminste een batterijpakket van 80 kWh komen om dat van de Tesla Model X te evenaren.
Serieuze beelden van de Q8 e-tron kunnen we vanaf 2017 verwachten.
Bron: AutocarAutocar
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!