Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Audi koopt brandstofcelpatenten van Ballard Power Systems

11-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_audia7htron.jpg
Audi AG heeft een pakket aan brandstofceltechnologie-patenten verworven van Ballard Power Systems Inc. Tegelijkertijd heeft de Volkswagen Group haar samenwerking met deze Canadese, in schone energie gespecialiseerde onderneming uitgebreid tot 2019.
De aanschaf van deze patenten gaat zorgen voor een nieuwe ontwikkelingsimpuls op het gebied van brandstofcel aandrijfsystemen bij Audi, Volkswagen en de Volkswagen Group. "Audi verwerft deze strategisch belangrijke patenten voor de gehele groep en maakt ze voor alle merken beschikbaar," verklaart Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, lid van de managementraad voor technische ontwikkeling bij Audi AG en verantwoordelijk voor de aansturing van de ontwikkelingsafdelingen van alle Volkswagen Group-merken. "Op deze manier verzekeren we onszelf van cruciale expertise die zal zorgen voor een nieuwe impuls in de doorontwikkeling van deze technologie."
Wereldwijd toonaangevend
Ballard Power Systems Inc. is gevestigd in het Canadese Burnaby en is één van 's werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van Proton Exchange Membrane Fuel-Cells (PEM FC). Dit type brandstofcellen werkt met een polymeerelektrolyt voorzien van katalysatoren. Ballard levert producten voor schone energie die de kosten en risico’s voor klanten beperken, en helpt hen bij het realiseren van complexe technologische en zakelijke uitdagingen voor hun brandstofcelprojecten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!