Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA. Kassa is er weer op zaterdag 4 januari met de Belbusspecial!

App zoekt huisdier

01-07-2014
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
122 keer bekeken
  •  
zoekeenhuisdier.jpg
De dierenbescherming bracht begin juni de ‘Ik Zoek Baas-app’ uit. Met behulp van deze app is te zien welke beesten in welk asiel zitten, mits het asiel is aangesloten bij de Dierenbescherming. Met de groei van alle tablets en smartphones vindt de Dierenbescherming het logisch om nu ook mobiel te gaan. Hoe handig is deze app voor mensen die op zoek zijn naar een hond, kat, of een ander huisdier? 
Filter
Op het beginscherm van de app kun je selecteren in welke categorie je wilt zoeken: honden, katten, konijnen & knagers, vogels en overig. Er zit ook een filter op de app waarmee je een eigen selectie uit het aanbod kunt maken. Zo kun je de leeftijd en het geslacht selecteren. Ook bestaat de mogelijkheid om aan te geven dat je een gesteriliseerd of gecastreerd dier wilt. Daarnaast kun je selecteren op gedrag: kan bij katten, kan bij kinderen, kan bij honden, wordt graag aangehaald, moet naar buiten, enz. Verder kun je via een kaartje zien waar in Nederland alle asielen zich bevinden.

Goed beeld
Onder elke dierenfoto staat een hoop informatie. Bij velen staat een heel verhaal met positieve én negatieve dingen. Hond ‘Bo’ heeft bijvoorbeeld een heupaandoening, hond ‘Pippa’ is heel druk, kat ‘Tommie’ kan uithalen en kat ‘Tuttie’ is verlegen. Het is handig dat al die informatie erbij staat. Zo heb je al een goed beeld van het dier wanneer je hem in het echt wilt bekijken.



Op bezoek
We namen de proef op de som en togen naar het dierenasiel in Utrecht: Stichting Stichts Asyl voor Dieren. Flow, Carlos, Nigel en Kaspar waren de katten die we van tevoren hadden geselecteerd om te bezoeken. Ze waren er allemaal, maar er waren ook katten die niet op de app stonden zoals Guupje en Josje. Volledig is het getoonde aanbod van huidieren in de app dus niet. Jammer, want zo kun je natuurlijk de hond, kat of fret van je dromen mislopen. Tijdens de rondleiding in het asiel bleek dat Flow een moeilijke kat was. Zodra we toenadering zochten haalde ze uit. Carlos was erg bang en had geen staart meer (stond overigens keurig vermeld in de app). Guupje en Josje, die niet op de app staan, waren echte knuffelkatten.



Uitgebreid en eerlijk
Volgens de Dierenbescherming is het de bedoeling dat alle beschikbare dieren op de app staan. Redenen voor het ontbreken van dieren zijn bijvoorbeeld dat er nog geen tijd is geweest om ze toe te voegen, of ze zijn al gereserveerd, of ze moeten nog bepaalde behandelingen ondergaan zoals sterilisatie en castratie. Al met al staan de meeste dieren erop, met uitgebreide en eerlijke informatie. Het was praktisch geweest als er per asiel staat aangegeven welke dieren er beschikbaar zijn, nu moet je nog te veel zoeken. Buiten dat is het een handige app om een huisdier mee uit te zoeken en daarom krijgt hij een positieve waardering.



De Ik zoek baas-app is verkrijgbaar via:
Android, Google Playstore
Apple Appstore

Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

BNNVARA LogoWij zijn voor