Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

App review: Met welke app kan ik het beste een taal leren?

22-12-2017
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
9411 keer bekeken
  •  
hallo bonjour
De app stores van Apple en Android staan vol met apps waarmee je talen kunt leren en oefenen. Bij andere apps worden lessen aangeboden en bij sommige apps kom je in contact met andere mensen die de taal spreken die jij wilt leren.

Speaky

Eén van die apps is Speaky. Speaky is een app waarmee je talen oefent met mensen die de betreffende taal al spreken. Als je bijvoorbeeld je vaardigheden in het Duits wilt oefenen, kun je met deze app in contact komen met iemand uit Duitsland.
Als je de app voor het eerst opstart kun je inloggen met je Facebook en Google-account. Wanneer je begint kun je je eigen taal selecteren en de taal die je wilt leren. Wanneer er dan een niveau vastgesteld is moet je een gesprek beginnen met tenminste twintig mensen. Je kunt zelf uitzoeken met wie je een gesprek wil houden. Iedereen heeft een profielfoto en een beschrijving. Je stuurt een berichtje en het is aan hen om te reageren. Je kunt ook met elkaar communiceren door geluidsopnames naar elkaar toe te sturen.
Vaak wil de persoon waarmee je een taal oefent jouw taal oefenen. Doormiddel van het invullen van tests en het voeren van gesprekken kun je een hoger niveau bereiken. Wanneer je het labeltje 'expert' in je app hebt staan kunnen mensen de taal die jij hebt geleerd met jou oefenen.
Speaky 1
Minpunten
- Je moet elke notificatie wegswipen of aanklikken om ze weg te krijgen. Ook als je al in het gesprek bent via de app staat er nog steeds een notificatie van een gesprek van het bericht. 
- Soms krijg je een berichtje van iemand dat niet zo erg gepast is. Je wordt dan benaderd met andere motieven dan het leren van een taal. 
Ongepast gedrag op speaky taal app
Ongewenst gedrag van een andere deelnemer. Deze persoon is hier duidelijk niet om een taal te leren.
Pluspunten
- Gesprekken met mensen uit andere landen zijn over het algemeen heel erg leuk en leerzaam.
- De app is makkelijk in gebruik. Je hebt snel door hoe de app werkt.
Oordeel
De app is handig voor wie zijn of haar vaardigheden in een taal wil toetsen met mensen die het als moedertaal spreken. Speaky is makkelijker voor meer gevorderden. Om vanaf nul te beginnen is wel een enorme uitdaging. Kassa geeft deze app drie sterren.
Drie sterren app review

Mondly

Mondly is een app waarmee je talen leert spreken en schrijven door lessen te volgen. Er worden 29 talen aangeboden door Mondly, elke taal heeft zijn eigen app. Elke les die je in deze app kunt leren is aan een bepaald thema verbonden. Dit thema kan een plaats, gelegenheid of situatie zijn. Zoals het vragen van de weg, lunchen in een restaurant en over koetjes en kalfjes praten.
De app ziet er erg strak uit. Er worden tijdens de oefeningen plaatjes gebruikt waardoor je een beeld krijgt bij het woord dat je aan het leren bent. Erg handig voor de gebruikers die beelddenkers zijn. Maar dit kan er ook voor zorgen dat de oefeningen te makkelijk zijn.
Pluspunten
- Mondly heeft maar liefst 29 talen in zijn assortiment.
- De app oogt erg strak en overzichtelijk.
- Mondly herhaalt de woorden vaak genoeg waardoor je echt het gevoel krijgt dat de stof blijft hangen.
- Je kunt elke dag een andere les volgen.
Monly notificaties
Notificaties van drie verschillende versies van de Mondly app. 
Minpunten    
- De apps zijn in principe gratis, maar als je alles van de app wilt hebben moet je betalen.
- Je hebt wel internet nodig om de app te gebruiken. Even met Portugees bezig terwijl je op de bus zit te wachten zit er niet bij.
- De lessen voor alle talen zijn hetzelfde. Het gaat over dezelfde gesprekstof en dezelfde woorden. Als je meerdere talen tegelijkertijd leert zie je dat de oefeningen het zelfde zijn alleen dan in een andere taal. Zie afbeelding hieronder.  
- Sommige oefeningen gebruiken plaatjes. Dit maakt de oefening te makkelijk.
- Het geluid van de app kan soms zomaar aangaan zonder dat je het geluid harder hebt gezet.
- Voor elke taal is een andere app te vinden. Maar in die app kun je gewoon een andere taal selecteren om te leren. Dus je kunt net zo goed de gewone Mondly app downloaden.
Mondly oefeningen screenshots
Drie verschillende taallessen bieden precies dezelfde oefeningen. Als je één les gedaan hebt is de andere geen uitdaging meer. Het gebruik van plaatjes maakt deze oefening ook veel te makkelijk.  
Oordeel
Mondly is over het algemeen erg strak en goed te gebruiken. De app biedt veel lesmateriaal aan van veel talen. Maar de ontwikkelaar wil dat je voor meer content uiteindelijk gaat betalen. Daarnaast heeft Mondly allemaal overbodige versies die gericht zijn op een specifieke taal.
Kassa geeft deze app 3,5 sterren.
KassaSter3eneenhalf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!