Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ANWB en Natuur & Milieu: Toyota Yaris Hybrid de zuinigste in de praktijk

12-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
600x275_toyotayarishybrid.jpg
De Toyota Yaris Hybrid is door de ANWB en Natuur & Milieu wederom uitgeroepen tot de zuinigste benzineauto op de markt. Met een praktijkverbruik van 1 op 20,2 is de onlangs grondig vernieuwde Yaris Hybrid winnaar in de categorie 'benzine klein'. In de categorie 'benzine middelgroot' staat de in de 14% bijtelling vallende Auris TS Hybrid Lease op nummer één.
De ANWB en Natuur & Milieu stellen elk kwartaal een ranglijst op van de zuinigste auto's die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn.
14% Auris TS Hybrid Lease is zuinigste in z'n klasse
De Toyota Auris TS Hybrid Lease komt eveneens als zuinigheidswinnaar uit de bus. De ruimste C-segment stationwagon van Nederland met 14% fiscale bijtelling èn standaard automaat staat met een CO2-uitstoot van 82 g/km en een gemiddeld praktijkverbruik van 1 op 18,7 op een gedeelde eerste plaats in de categorie 'benzine middelgroot'.
In dezelfde categorie houdt de Prius zich met een gemiddeld praktijkverbruik van 1 op 17,7 staande tussen later ontwikkelde auto's van andere merken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!