Kassa

AFM: verzekeraars kwamen afspraken niet na

09-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
AFM.jpg
Verzekeraars zijn er ondanks afspraken niet in geslaagd om tijdig oplossingen te vinden voor honderdduizenden gedupeerde consumenten met woekerpolissen. Dat concludeert toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) in een donderdag verschenen onderzoek.
Niet opbouwende beleggingsverzekeringenVoor de 250.000 niet 'opbouwende beleggingsverzekeringen', polissen waar wel geld ingaat maar die naar verwachting geen vermogen opbouwen, is halverwege 2014 pas in 52 procent van de gevallen een oplossing gevonden. Afgesproken was dat voor alle gedupeerden aan het einde van het eerste kwartaal een passende oplossing gevonden had moeten worden.
Hypotheek gebonden beleggingsverzekeringenVoor de 620.000 hypotheekgebonden beleggingsverzekeringen werd medio dit jaar pas voor 36 procent van de lopende beleggingsverzekeringen actie ondernomen, stelt de AFM. Dit percentage moet volgens de afspraken naar 80 procent aan het eind van dit jaar. De toezichthouder had afspraken gemaakt met verzekeraars om klanten met een woekerpolis in actie te krijgen om de polis te herstellen.
'Zeer teleurstellend'De AFM noemt de uitkomsten ,,zeer teleurstellend''. De waakhond waarschuwt tuchtmaatregelen te nemen als nieuwe doelstellingen niet worden gehaald.
Meer dan 7 miljoen beleggingsverzekeringenIn Nederland zijn meer dan 7 miljoen beleggingsverzekeringen afgesloten. Veel van deze polissen zijn inmiddels door verzekeraars omgezet in voor de klanten gunstigere producten. De AFM schat dat er op dit moment nog ongeveer 3,3 miljoen lopende beleggingsverzekeringen zijn. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!