Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

830 kilometer met Mitsubishi Outlander PHEV

04-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_mitsubishirecord.jpg
De Zwitserse Mitsubishi-importeur Felix Egolf heeft op één volle tank en één volle accu van Zwitserland naar Nederland gereden. Met een verbruik van 5,44 l en 1 kWh/100 km is 830 km mogelijk. Mitsubishi Motors claimt voor de plug-in hybride Outlander PHEV een actieradius van 824 kilometer in de gecombineerde hybridemodus. Egolf wilde weten of dat in de praktijk ook haalbaar is.
Route
Egolf vertrok op 12 mei in een hybride Outlander van het hoofdkwartier van de importeur in Härkingen en reed via Basel en de Vogezen naar Metz. Daarvandaan kwam hij via Luxemburg en België in Nederland. Eindpunt van de reis was de Nederlandse importeur in Amstelveen waar Egolf op 14 mei arriveerde. De route begon in heuvelachtig gebied en 38 procent van de reis voerde over snelwegen. Geslaagd
Bij aankomst in Amstelveen gaf de kilometerteller 729 kilometer aan en de resterende actieradius was nog eens ruim 90 kilometer. Vervolgens reed Egolf met de Outlander PHEV voor een fotoshoot nog naar Amsterdam en Utrecht. De boordcomputer gaf een kilometerstand van ruim 830 aan toen de Outlander PHEV voor het eerst sinds het vertrek weer werd volgetankt. Er ging 45,14 liter benzine in de tank. Dat komt neer op een verbruik van 5,44 l/100 km. Het elektriciteitsverbruik bedroeg ongeveer 1 kWh/100 km. Bestuurder
Mitsubishi Motors geeft volgens de officiële norm een actieradius op van 824 kilometer. Dat blijkt dus in de praktijk daadwerkelijk haalbaar. Natuurlijk moet de berijder goed anticiperen in het verkeer en slim gebruikmaken van de plug-inhybridetechniek. Dat wil zeggen: de accu opladen tijdens het rijden (CHARGE) of de energie opslaan (SAVE) en voortdurend het regeneratiesysteem benutten, waarmee tijdens het remmen elektriciteit wordt opgewekt, die wordt opgeslagen in de accu. De Mitsubishi Outlander PHEV is verkrijgbaar vanaf 39.990 euro.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!