Kassa

5 Facebookinstellingen die jij graag wilt aanpassen

26-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Facebook_11.jpg
Steeds vaker maken mensen zich zorgen om hun privacy op Facebook. Ook weten ze niet altijd welke mogelijkheden er zijn om je privacy te beschermen. Daarom zetten we vijf Facebookinstellingen op een rij die jij graag wilt aanpassen.
Bepaal zelf of mensen op jouw tijdlijn kunnen posten
Soms post iemand iets op je profiel waar je niet blij mee bent. Je hebt liever niet dat de foto of het bericht waarin je bent getagd zichtbaar is op je tijdlijn. Gelukkig biedt Facebook een optie om deze berichten eerst goed te keuren voor deze zichtbaar worden.
Om dit te doen klik je helemaal rechtsboven op het naar beneden wijzende driehoekje en dan op 'Instellingen'. Klik vervolgens op het tabblad aan de linkerzijde 'Tijdlijn en taggen'. Bovenaan zie je 'Wie kan berichten plaatsen op je tijdlijn?'. Rechts kun je deze optie veranderen naar 'Alleen ik'. Nu ben jij de enige die op jouw tijdlijn berichten kunt plaatsen.
In de privacy-tab onder de hierboven beschreven optie, vind je de optie 'Berichten controleren waarin je door vrienden bent getagd voordat ze op je tijdlijn worden weergegeven'. Bewerk deze zodat 'Aan' staat aangevinkt.
Ga wederom naar het driehoekje rechtsboven en klik 'Instellingen'. In het tabje 'Privacy' klik je rechtsboven de optie 'Activiteitlogboek gebruiken'. Links in de veranderde tabs, klik je 'MEER'. Onderaan klik je op de tab 'Zoeken'. Vervolgens klik je op 'Zoekgeschiedenis wissen'.
Bron: USA Today
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!