Kassa

5 Android-functies die je waarschijnlijk nog niet kende

  •  
21-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
android 930 520
Android is erg goed in nieuwe functies maken. Bijna iedere update heeft wel een nieuwe functie. We hebben vijf vrij onbekende functies, die op bijna alle Androids werken, voor je op een rij gezet.
Heb je een iPhone? Geen zorgen, die onbekende functies vind je hier!
1. Snel tussen apps wisselen
Vanaf Android 7 is er een makkelijke manier om tussen je apps te switchen. Als je dubbelklikt op de multitask knop, het blokje onderaan je scherm, open je de vorige app die je open had. Wisselen van apps is op deze manier een stuk makkelijker en sneller. 
2. Apps ‘vastmaken’
We geven onze telefoon liever niet af. Als het dan toch moet heeft Android daar een hele handige functie voor. Je kan namelijk apps ‘vastmaken’. Kies bij de instellingen voor ‘Schermvergrendeling en beveiliging’. Vervolgens kies je voor ‘Vensters vastmaken’ of eerst voor ‘Andere beveiligingsinstellingen’ en dan op ‘Vensters vastmaken’ dan wel ‘Scherm pinnen’ (benaming hangt af van je Android-versie). Zet de functie aan. Als je een app geopend hebt klik je op de ‘recent’ knop en vervolgens op het punaise icoon. Nu kan de app pas afgesloten worden als het wachtwoord van je telefoon wordt ingevoerd.
3. Twee schermen tegelijk gebruiken
Wil je vrienden appen terwijl je een leuke video kijkt? Vanaf Android N (versie 7) is dat mogelijk met de dubbele scherm functie. Open eerst de ene app. Houd de ‘recent’-knop naast je homeknop ingedrukt en kies de andere app die je tegelijkertijd wil gebruiken. De apps worden dan naast elkaar weergegeven en je kan ze tegelijkertijd gebruiken.
4. Verborgen spelletje
Vanaf Android 2.3 Gingerbread hebben Androidtoestellen een verborgen spelletje. In de setting (instellingen) kies je voor ‘about phone’/over het toestel. Als je meerdere keren op de Android-versie klikt komt er een animatie op het scherm. Als je vervolgens meerdere keren op de animatie klikt kan je een mini-game spelen. Het specifieke spelletje dat je kan spelen verschilt per Android-versie die je smartphone gebruikt.
5. Zoek mijn mobiel
Het zal je best ooit eens gebeuren dat je je telefoon kwijtraakt. Bij je Android telefoon kan je op afstand je telefoon blokkeren en je gegevens wissen. Ga naar ‘Instellingen’ en kies voor ‘Schermvergrendeling en beveiliging’. Vervolgens kies je voor ‘Zoek mijn mobiel’ of ‘Vind mijn apparaat’. Zet ‘Besturing op afstand’ en ‘Google-locatieservice’ in en koppel je Google-account. Via https://www.google.com/android/find kan je nu, op afstand, je smartphone vinden en beveiligen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!