Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Armoedefonds deelt 'winterpakketten' aan ouderen

17 dec 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boodschappen appels fruit 1127
Stichting Armoedefonds is een actie begonnen om ouderen te helpen die in armoede leven. Vanaf deze week worden via 101 lokale hulporganisaties 'winterpakketten' verstrekt aan 5000 ouderen. Veel ouderen hebben het zwaar, mede door de coronacrisis en de nieuwe lockdown, aldus het Armoedefonds.
In de pakketten voor de ouderen zit onder meer een boodschappentegoed, antibacteriële handgel en een mondkapje. Ze worden uitgedeeld door vrijwilligers.

Bestaansminimum

Vorig jaar moesten volgens het CBS 196.800 ouderen rondkomen van het bestaansminimum. Het Armoedefonds kent voorbeelden van ouderen die drie dagen eten van één diepvriesmaaltijd of zorg mijden uit angst voor extra kosten. Steeds meer ouderen komen volgens het fonds geld tekort om te voorzien in eerste levensbehoeften.
"We kunnen hier niet aan voorbijgaan. Sommige ouderen bezuinigen op een gezonde maaltijd of zeep en andere verzorgingsproducten", aldus woordvoerder Irene Verspeek. Door de lockdown zijn meer ouderen op zichzelf aangewezen door het ontbreken van een sociaal netwerk. Ze vallen in de risicogroep en hebben relatief veel gezondheidsproblemen, aldus het Armoedefonds.
Het verspreiden van de pakketten begint deze week en het uitdelen gaat de hele winterperiode door. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar