Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Arme kinderen toch op vakantie

7 aug 2009
  •  
leestijd 1 minuten
979.jpg
Tachtig kinderen uit arme gezinnen uit Amsterdam kunnen toch op vakantie. De voedselbank van Regina Mac-Nack in het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost liet eerder deze week weten niet genoeg geld te hebben om het uitstapje te laten doorgaan. Na berichten hierover in de media, hebben particulieren de afgelopen dagen toch nog de benodigde 11.000 euro geschonken. Ook Amsterdam-Zuidoost heeft beloofd geld te geven.
Dat heeft Mac-Nack vrijdag laten weten. De voedselbank slaagde er eerder niet in genoeg geld bij elkaar te sparen om de jaarlijkse vakantie voor arme kinderen door te laten gaan. Door de economische recessie moest ze meer mensen van voedsel voorzien dan normaal. Bovendien kwamen er minder giften binnen. De jongens en meisjes kunnen nu toch vijf dagen naar Vakantiepark Slagharen. Mac-Nak gaat al vijftien jaar lang in de zomer op vakantie met kinderen van wie de ouders hiervoor niet genoeg geld hebben.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar