Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Apple wil Beats kopen voor 2,3 miljard'

09-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_Apple_15.jpg
Rapper Dr. Dre staat op het punt om een megadeal te sluiten. Volgens een ingewijde heeft Apple namelijk 2,3 miljard euro geboden voor koptelefoonfabrikant Beats Electronics, het bedrijf van Dr. Dre. De onderhandelingen zouden in een vergevorderd stadium zijn.
Interesse in streamingdienst
De rapper was in 2008 een van de oprichters van Beats. Het bedrijf startte met het maken van koptelefoons, maar heeft inmiddels ook een muziekstreamingservice. Vooral deze dienst heeft de interesse van Apple gewekt, denken analisten, omdat de muziekdownloads uit de iTunes winkel vorig jaar voor het eerst zijn gedaald. Met een nieuwe muziekstreamingdienst zou Apple de concurrentie met onder meer Spotify en YouTube (eigendom van Google) kunnen aangaan.
Duurste aankoop
Als de maker van de iPhone en iPad inderdaad 3,2 miljard dollar voor Beats betaalt, wordt dat de duurste aankoop ooit van het bedrijf. ,,Hiermee verzekeren zij zich wel van de toekomst'', aldus een Amerikaanse marktvorser. Apple, dat overigens tientallen miljarden dollars aan eigen vermogen bezit, kocht tot nu toe in de regel veelal kleinere bedrijven en integreerde ze daarna volledig in de eigen organisatie.
Vermogen
Dr. Dre (echte naam André Young) is nu al één van de rijkste hiphopartiesten ter wereld. Zijn vermogen wordt door Forbes geschat op bijna 400 miljoen euro. Na een eventuele deal met Apple, zou hij de eerste rapper kunnen worden met een miljardenvermogen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!