Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Apple werkt aan betere beveiliging iPhone'

25-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smartphone-iphone-930x520
Technologieconcern Apple werkt aan veiligheidsmaatregelen die het nog lastiger moeten maken toegang te krijgen tot de informatie op een iPhone. Dat zou een nieuwe barrière opwerpen voor veiligheidsdiensten die toegang willen krijgen tot de gegevens, zeggen bronnen tegen The New York Times.
De onthulling komt op een gevoelig moment. Apple staat momenteel lijnrecht tegenover de Amerikaanse Justitie, die toegang wil tot een iPhone die is gebruikt door een van de schutters in San Bernardino. Volgens Apple zou het opheffen van de beveiliging een ongewenst precedent scheppen.
Traditionele telefoniebedrijven zijn in de VS al wettelijk verplicht om de veiligheidsdiensten toegang te geven tot hun data. Technologieconcerns als Apple en Google vallen echter niet onder die wet en voelen er volgens de krant niets voor informatie over hun klanten over te dragen aan de autoriteiten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!