Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Apple verlaagt prijs van vervanging batterij

29-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
iphone-410311_1280
Apple gaat de prijzen voor het vervangen van batterijen van de wat oudere iPhones verlagen. Het Amerikaanse bedrijf wil op die manier klanten tegemoetkomen nadat bekend is geworden dat Apple de snelheid van oudere telefoons terugschroeft om naar eigen zeggen te voorkomen dat ze uitvallen.

Maatregelen om "vertrouwen terug te winnen"

Op de website biedt het bedrijf excuses aan voor de manier waarop is gecommuniceerd. Om ,,het vertrouwen terug te winnen van iedereen die aan Apples intenties heeft getwijfeld'', wordt een aantal maatregelen getroffen. Vanaf januari wordt vervanging van een batterij van de iPhone 6 en nieuwere toestellen goedkoper. Ook komt nieuwe software beschikbaar om meer zicht te houden op de levensduur van de batterij.
Het technologiebedrijf gaf vorige week toe de toestellen bewust trager te maken. Er waren al langer geruchten dat Apple oudere telefoons trager zou laten werken. Boze tongen beweerden dat dat tot doel had om mensen te bewegen een nieuwe iPhone te kopen. Apple weerspreekt dat. ANP

Meer over:

apple, iphone, batterij
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!