Kassa

Apple-verkoper iCentre in handen van BAS

19-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Iphone-5_Apple_11.jpg
De failliete winkelketen iCentre, de grootste zelfstandige verkoper van Apple-producten in Nederland, maakt een doorstart. Elektronicaketen BAS Group heeft de keten overgenomen. Ongeveer 25 van de 34 winkels openen donderdag weer hun deuren. Dat heeft een woordvoerder van BAS laten weten. Hij wilde niet zeggen hoeveel het bedrijf betaalt.
Klanten
Klanten die iets hadden besteld bij iCentre, krijgen de producten gewoon geleverd, benadrukt BAS.
iCentre werd maandag failliet verklaard door de rechtbank in Haarlem. De keten verkeerde al enige tijd in financiële problemen.
Werknemers
Het is nog niet duidelijk wat de overname betekent voor de ongeveer 400 werknemers van iCentre. Door het faillissement waren zij hun baan kwijtgeraakt. BAS heeft ze uitgenodigd om te solliciteren bij iCentre. Wie niet kan terugkeren, kan misschien aan de slag bij de andere dochters van BAS, de ketens Dixons en MyCom.
BAS Group is met 210 winkels van Dixons en MyCom de grootste elektronicaketen in ons land. De onderneming ziet in de merknaam iCentre, de winkels en de kennis van de medewerkers over Apple-producten ,,een zeer welkome aanvulling''. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!