Kassa

Apple stelt introductie iPad buiten VS uit

14-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ipad_06.jpg
Het Amerikaanse computerconcern Apple stelt het debuut van zijn tabletcomputer iPad buiten de Verenigde Staten met een maand uit. Het apparaat zal eind mei in enkele landen verschijnen. Apple mikte eerder op eind april.
Apple stelde woensdag dat de vraag naar de iPad veel groter is dan verwacht. In de eerste week na het debuut in de VS, anderhalve week geleden, zijn meer dan 500.000 exemplaren verkocht.
De iPad zou eind april nog niet op de Nederlandse markt verschijnen. Liefhebbers konden wel naar Duitsland, Frankrijk of Engeland gaan om een exemplaar te bemachtigen. De iPad wordt ook al aangeboden door partijen die exemplaren via import hebben bemachtigd, maar kopers moeten daar veelal diep voor in de buidel tasten.
Apple zegt ,,verrast'' te zijn door de sterke vraag in de VS. Het bedrijf verwacht dat er de komende weken nog steeds meer vraag zal zijn dan aanbod.
Vanaf 10 mei kan de iPad buiten de VS worden besteld. Apple had daarvoor Canada, Japan, Australië, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Zwitserland op het oog. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. In de VS kost de goedkoopste versie 499 dollar.
De iPad is een soort kruising tussen een smartphone en een laptop. Met het platte apparaat in A4-formaat is het mogelijk om te surfen op internet, films te bekijken, spelletjes te spelen, digitale boeken te lezen en andere computertaken uit te voeren. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!