Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Apple onthult muziekdienst

09-06-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Apple_logo_2_15.jpg
Techgigant Apple heeft maandag als verwacht zijn eigen muziekdienst gelanceerd. Apple Music is een combinatie van muziekspeler iTunes en streamingdienst Beats Music, een uitvloeisel van de overname van Beats Electronics vorig jaar.
Muziek streamen
Met de dienst kunnen gebruikers onbeperkt muziek streamen en opslaan. De dienst wordt vanaf 9,99 dollar per maand verkrijgbaar en komt eind deze maand uit in honderd landen met iOS 8.4 en iTunes. De eerste drie maanden is het gebruik van de dienst gratis. Gezinnen krijgen een speciale prijs van 14,99 dollar per maand.
Functies
Met Apple Music is het voor gebruikers ook mogelijk de muziek offline op te slaan, waarmee die functionaliteit gelijk is aan concurrenten als Play Music en Spotify. Daarnaast lanceerde Apple zijn eigen muziekkanaal Beats One dat vanuit de app te beluisteren is. Het wereldwijde kanaal zendt uit vanuit New York, Los Angeles en Londen. Ook kan de app aanbevelingen doen aan de hand van de muzikale smaak van een gebruiker.
Beslissende impuls
Volgens topman Tim Cook van Apple zal met Apple Music de manier waarop je muziek beleeft, voorgoed veranderen, zo zie hij bij de presentatie. Experts geloven dat de nieuwe dienst een beslissende impuls kan geven aan het streamen van muziek. Vooral omdat Apple wereldwijd de betaalgegevens heeft van circa 800 miljoen al betalende gebruikers.
WWDC
Apple deed de onthullingen bij de aftrap van de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars (WWDC). De bijeenkomst trekt honderden ontwikkelaars en andere techneuten. Alleen al bij de opening ging Apple uit van minstens 5000 aanwezigen. De conferentie duurt nog de hele week.
Nieuwe besturingssystemen
Naast de muziekdienst van Apple deed het bedrijf ook de nieuwste versies van besturingssystemen voor iPhone, iPad en Mac-computers uit de doeken. Daarnaast zullen er apps worden ontwikkeld die rechtstreeks voor de Apple Watch beschikbaar zijn. Ook maakte Apple bekend dat het met zijn betalingssysteem Apple Pay voet aan de grond zet in Groot-Brittannië en dat het komt met een speciale nieuwsapplicatie. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!