Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Apple naar tweede plaats op lijst grootste online winkeliers

07-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_Apple_15.jpg
Apple is het afgelopen jaar uitgegroeid tot de op één na grootste online winkelier ter wereld. Het bedrijf behaalde online een omzet van 18,3 miljard dollar en stootte daarmee kantoorartikelenwinkel Staples (10,4 miljard dollar) van de tweede plaats op de lijst.
Apple
In voorgaande jaren werd alleen de verkoop van muziek, films en applicaties gebruikt voor het berekenen van de online omzet van Apple. Dit jaar is voor het eerst ook de verkoop van laptops en telefoons meegenomen in de berekening. Dat zorgde voor een stijging van 24 procent ten opzichte van een jaar geleden.
Amazon
Met een omzet van bijna 68 miljard dollar blijft Amazon de concurrentie ver voor. Om die voorsprong te behouden werkt het bedrijf naar verluidt aan de productie van eigen hardware, zoals een Amazon smartphone. Deze apparaten moeten de vraag naar films, boeken en andere digitale diensten van Amazon verder vergroten.
Bron: NU.nl / Wall Street Journal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!