Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Apple meer waard dan Microsoft

04-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
applelogo-groot_06.jpg
De Amerikaanse computerfabrikant Apple is meer waard dan ooit tevoren. De beurswaarde van de maker van de iPod, iPhone en iPad is meer dan 300 miljard dollar (223,6 miljard euro).
Bij de sluiting van de effectenbeurzen in New York op maandag was Apple 302 miljard dollar waard, terwijl de waarde van concurrent Microsoft 239 miljard dollar bedroeg. Apple laat daarmee ook grote bedrijven zoals General Electric (195 miljard dollar), internetgigant Google (193 miljard dollar) en autofabrikant General Motors (56 miljard dollar) achter zich. Oliebedrijf ExxonMobil is met 376 miljard dollar voorlopig het waardevolste bedrijf van de Verenigde Staten
Apple boekte grote successen met de lancering van de iPod, een draagbare muziek- en mediaspeler. Ook de smartphone iPhone en tabletcomputer iPad sloegen aan bij de consument.
Apple boekte in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2009-2010 nog een winst 4,31 miljard dollar. Een jaar eerder was dat nog 2,53 miljard. De omzet was 20,3 miljard dollar, 67 procent meer dan een jaar eerder.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!