Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Apple Pay Later moet kopen op afbetaling mogelijk maken

14-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1551 keer bekeken
  •  
Apps telefoon iPhone Apple groot
Apple wil kopen op afbetaling mogelijk gaan maken. Persbureau Bloomberg rapporteert dat de techgigant hiervoor wil samenwerken met de Amerikaanse bank Goldman Sachs.
De dienst krijgt de naam Apple Pay Later en geeft Apple-gebruikers de optie om binnen twee maanden af te lossen zonder rente te betalen. Wie langer dan twee maanden over de afbetaling doet moet wel rente betalen.

Het kopen op afbetaling zou zowel bij gewone winkels als bij webshops moeten werken. Apple krijgt daarbij vermoedelijk een percentage van het bestede bedrag, net als bij gewone Apple Pay-betalingen. De dienst zou concurrentie betekenen voor bedrijven als Klarna, PayPal en alleen in de VS actieve Affirm.

Aanvulling op Apple Pay

Apple heeft nu al betalingsdienst Apple Pay, waarvoor het samenwerkt met honderden banken in vele landen waarvan bankpassen en creditcards aan de dienst kunnen worden gekoppeld. In de VS geeft Apple een creditcard uit, waarvoor het al samenwerkt met Goldman Sachs.

iPhone-gebruikers binden

Voor Apple zijn de financiële diensten niet alleen een extra manier om geld te verdienen, maar ook een manier om gebruikers van iPhones aan zich te binden. Goldman Sachs is van huis uit meer een zakenbank die sterk is op Wall Street, maar probeert via de samenwerking met Apple ook de consumentenmarkt te betreden. ANP

Heb je een vraag over een Apple-product?

Heb jij nou een vraag over je Apple-product? Stel deze dan op Kassa's forum Vraag & Beantwoord! Ga hier naar alle categorieën. Heb je zelf kennis van een bepaald onderwerp? Dan kun je uiteraard anderen helpen met een consumentenkwestie! Discussiëren? Dat kan onderaan dit artikel.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!