Kassa

Apple Pay Later moet kopen op afbetaling mogelijk maken

14-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1534 keer bekeken
  •  
Apps telefoon iPhone Apple groot
Apple wil kopen op afbetaling mogelijk gaan maken. Persbureau Bloomberg rapporteert dat de techgigant hiervoor wil samenwerken met de Amerikaanse bank Goldman Sachs.
De dienst krijgt de naam Apple Pay Later en geeft Apple-gebruikers de optie om binnen twee maanden af te lossen zonder rente te betalen. Wie langer dan twee maanden over de afbetaling doet moet wel rente betalen.

Het kopen op afbetaling zou zowel bij gewone winkels als bij webshops moeten werken. Apple krijgt daarbij vermoedelijk een percentage van het bestede bedrag, net als bij gewone Apple Pay-betalingen. De dienst zou concurrentie betekenen voor bedrijven als Klarna, PayPal en alleen in de VS actieve Affirm.

Aanvulling op Apple Pay

Apple heeft nu al betalingsdienst Apple Pay, waarvoor het samenwerkt met honderden banken in vele landen waarvan bankpassen en creditcards aan de dienst kunnen worden gekoppeld. In de VS geeft Apple een creditcard uit, waarvoor het al samenwerkt met Goldman Sachs.

iPhone-gebruikers binden

Voor Apple zijn de financiële diensten niet alleen een extra manier om geld te verdienen, maar ook een manier om gebruikers van iPhones aan zich te binden. Goldman Sachs is van huis uit meer een zakenbank die sterk is op Wall Street, maar probeert via de samenwerking met Apple ook de consumentenmarkt te betreden. ANP

Heb je een vraag over een Apple-product?

Heb jij nou een vraag over je Apple-product? Stel deze dan op Kassa's forum Vraag & Beantwoord! Ga hier naar alle categorieën. Heb je zelf kennis van een bepaald onderwerp? Dan kun je uiteraard anderen helpen met een consumentenkwestie! Discussiëren? Dat kan onderaan dit artikel.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

honza23
honza2314 jul. 2021 - 9:46

Als jij denkt € xx,xx per maand te kunnen aflossen, waarom heb je dat bedrag dan de afgelopen maanden niet gespaard; je kan het zeg je nu toch iedere maand missen ? Dat laat zien waarom vele mensen met zulke kredieten in de problemen komen: ze denken heel makkelijk 'oh dat kan ik makkelijk missen' maar vergeten dat ze dat de afgelopen periode blijkbaar niet konden doen (misschien omdat ze te makkelijk geld uitgeven).

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!