Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Apple komt met eigen kaarten

12-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
apple_08.jpg
Apple heeft maandag een eigen kaartenprogramma gepresenteerd voor zijn iPhones en iPads. Daarmee bindt Apple de strijd aan met Google, die een groot deel van de markt bedient met Google Maps. Voorheen maakte Apple zelf gebruik van de kaarten van Google, de maker van het rivaliserende mobiele besturingssysteem Android.
'Het is prachtig'
Het nieuwe besturingssysteem iOS 6 van Apple heeft een ,,geheel nieuwe, vanaf de grond af opgebouwde kaarten-oplossing en het is prachtig'', zo meldde het bedrijf tijdens zijn jaarlijkse technologieconferentie. Apple zegt alle kaarten zelf te ontwikkelen en samen te werken met het bedrijf Yelp om recenties en meningen te leveren over de toegevoegde winkels en restaurants. Daarnaast zullen gebruikers Apple ook helpen om informatie over het verkeer te geven, zei het bedrijf.
Vernieuwde serie laptops
De onderneming presenteerde maandag ook een vernieuwde serie laptops. Zowel de MacBook Air, de lichtste laptop, is vernieuwd als ook de MacBook Pro. Ook daarmee probeert Apple marktaandeel te winnen op de nieuwe golf van lichte dunne laptops die gebruik maken van besturingssystemen van Windows of Google Chrome.
TomTom
Navigatiebedrijf TomTom gaat kaarten en aanverwante informatie leveren aan de Amerikaanse technologiereus Apple. De twee bedrijven hebben daarover een overeenkomst gesloten. Dat maakte TomTom dinsdag bekend, zonder nader in detail te treden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!