Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Apple gaat iPhones inzamelen'

07-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
iphone4s_04.jpg
Apple wil zijn verkopen stimuleren door bezitters van een iPhone de mogelijkheid te geven oude modellen van de smartphone in te ruilen bij de aankoop van een nieuwe. Dat meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van ingewijden.
Opkomende markten
Apple hoopt zo meer klanten te werven voor zijn nieuwe modellen. Daarbij heeft het inruilplan het voordeel dat de gebruikte toestellen kunnen worden doorverkocht in opkomende markten, waar veel vraag is naar betaalbare iPhones.
Telecomproviders AT&T en T-Mobile werken al met inruilacties in de Verenigde Staten.
Apple zou de inruil gaan uitvoeren in samenwerking met Brightstar. Dat bedrijf is al actief op het gebied van het inzamelen en doorverkopen van apparatuur, vooral in de Verenigde Staten. Het verwacht dit jaar meer dan 15 miljoen apparaten door te verkopen. Brightstar richt zich daarbij onder meer op verzekeringsmaatschappijen, die klanten van vervangende toestellen voorzien in geval van schade of diefstal. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!