Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Apple evenveel waard als alle eurozonebanken

22-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
euro_91.jpg
De Amerikaanse smartphonemaker Apple is nu evenveel waard als de 32 grootste banken in de eurozonelanden. Dat is het loutere gevolg van de sterke daling van de aandelenkoersen van deze banken zoals het Spaanse Santander, het Franse BNP Paribas en Deutsche Bank, terwijl de koers van Apple tegelijkertijd alleen maar stijgt.
Innovatieve producten
Eerder op vrijdag daalde de Dow Jonesindex van de eurozonebanken met 4 procent, waarmee de totale waarde van deze banken op 340 miljard dollar uitkwam. Apple was op dat moment meer waard, als gevolg van het succes van innovatieve technologische producten als de iPod, iPhone en iPad.
Staatsobligaties
De bankenindex moest sinds begin juli een derde prijsgeven door angst bij beleggers dat banken misschien miljarden verliezen op hun staatsobligaties in de eurozonelanden. Sinds mei 2007 verloren de banken maar liefst driekwart van hun waarde.
Meest waardevolle bedrijf
Op 11 augustus was Apple bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen ook al het meest waardevolle bedrijf van de Verenigde Staten. De beurswaarde van het technologieconcern kwam toen uit op ruim 337 miljard dollar. De smartphonemaker ging daarmee oliegigant ExxonMobil voorbij, dat een beurswaarde had van bijna 331 miljard dollar.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!