Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Apple en HTC begraven de strijdbijl

12-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
apple-HTC.jpg
Apple en HTC hebben een schikking bereikt die een einde maakt aan hun langlopende ruzies over patenten. Dat maakten beide technologieconcerns dit weekeinde bekend.
Strijd
Apple sleepte HTC in 2010 voor de rechter, omdat de Taiwanese mobieltjesmaker inbreuk zou hebben gemaakt op een reeks patenten van de iPhone. In de daaropvolgende jaren begon Apple een vergelijkbare strijd met concurrenten als Samsung en Motorola.
Overeenkomst
Beide concerns hebben nu een 10-jarige overeenkomst gesloten die voorziet in licenties voor HTC. Verdere details over de deal werden niet bekendgemaakt.
Importverbod
Vorig jaar verboden Amerikaanse autoriteiten de import van bepaalde toestellen van HTC in de Verenigde Staten wegens de inbreuk op patenten van Apple. Hoewel het Taiwanese bedrijf aangaf dankzij nieuwe technologie om het verbod heen te kunnen werken, zag het zich dit voorjaar toch gedwongen de introductie van twee nieuwe toestellen op de Amerikaanse markt uit te stellen.
HTC
HTC is na Samsung, Apple en Sony de grootste fabrikant van smartphones ter wereld. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren echter veel terrein verloren. Het zag zijn winst afgelopen kwartaal met bijna 80 procent dalen ten opzichte van het voorgaande jaar, terwijl de omzet halveerde. HTC verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar nog eens een omzetdaling van bijna 15 procent ten opzichte van het vorige kwartaal.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!