Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Apple en Google begraven strijdbijl

17-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rechter_hamer_08.jpg
Apple en Google staken hun jarenlange juridische strijd over patenten voor smartphones. Dat hebben de twee technologiereuzen via een gezamenlijke verklaring bekendgemaakt.
Samenwerking
De technologiegiganten laten de rechtszaken tegen elkaar vallen en gaan samenwerken bij het hervormen van sommige patenten. De overeenkomst voorziet niet in het gebruik van elkaars patenten. De deal heeft geen betrekking op de juridische patentoorlog die Apple ook al jarenlang voert tegen zijn Zuid-Koreaanse concurrent Samsung.
Rechtszaken
Apple en producenten van smartphones die Google's Android-software gebruiken, bestookten elkaar in de Verenigde Staten en Europa met rechtszaken over vermeende schendingen van hun patenten. Apple's medeoprichter Steve Jobs, die in 2011 overleed, noemde Android ,,een gestolen product''.
Geschiedenis
De juridische strijd tussen de kemphanen die nu vrede hebben gesloten, begon in 2010 met de beschuldiging van mobieltjesproducent Motorola dat Apple patenten had geschonden op het gebied van 3G-internet. Apple sloeg terug met beschuldigingen aan het adres van Motorola van inbreuk op een aantal van zijn smartphone-patenten.
Nieuwe eigenaar
Google werd in 2012 eigenaar van Motorola voor een bedrag van 12,5 miljard dollar. Het lukte Google echter niet Motorola als fabrikant van mobiele telefoons terug te brengen naar de top.
Lenovo
Begin dit jaar verkocht Google de zaak voor 2,91 miljard dollar aan het Chinese technologieconcern Lenovo, maar bleef eigenaar van de meeste patenten van Motorola.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!