Kassa

Appel aan bedrijven: steun koopkracht met loonsverhoging

14-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
koopkracht geld euros portemonnee 1127

Volgens minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) wordt de welvaart minder en moeten bedrijven bijspringen om de koopkracht te stutten. Door de hoge inflatie is die flink gedaald de afgelopen tijd. Een verhoging van de lonen kan burgers helpen, aldus de minister. 

"In de sectoren waar het kan, bij bedrijven die mooi winstgevend zijn, kan ik me voorstellen dat je ernaar kijkt." Tot een gevreesde loon-prijsspiraal, waarbij de prijzen stijgen vanwege de hogere lonen, hoeft het volgens Van Gennip niet te komen. Bedrijven kunnen de hogere lonen ten koste laten gaan van hun winst, in plaats van ze door te berekenen in hun prijzen, denkt Van Gennip.

Ook oproep minister Schouten

Collega-minister Carola Schouten (Armoedebestrijding) deed woensdag in de uitzending van Nieuwsuur een soortgelijke oproep. Volgens haar is het vooral een gesprek voor de sociale partners: "Wat voor ruimte zit er nog?" Volgens Schouten is het dempen van de negatieve koopkrachteffecten een "gedeelde verantwoordelijkheid" en moet "iedereen zijn rol spelen." ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!