Kassa

App-industrie bloeit

05-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smartphone_03.jpg
De mobiele app-industrie blijft explosief groeien. De wereldwijde gezamenlijke omzet van app-stores stijgt dit jaar naar verwachting met 62 procent tot 25 miljard dollar (ruim 19 miljard euro), verwacht technolgie-onderzoeksbureau Gartner. Klanten kunnen in de app-stores van Apple en Google kiezen uit in totaal 700.000 mobiele applicaties en besteden naar schatting twee uur per dag aan hun apps, schrijft maandag de Wall Street Journal.
Geordender en overzichtelijker
Gartner concludeert dat vijf jaar na de introductie van de eerste mobiele apps, de wereld van de applicaties beter geordend en overzichtelijker aan het worden is. App-makers concentreren zich zowel wat betreft marketing als ontwikkeling meer op de apps die het goed doen bij het publiek. Maar er is nog geen eenduidig oordeel over welk business-model het meeste geld oplevert voor ontwikkelaars. Iedere dag moet er worden ,,gevochten om meer gebruikers'', aldus een spelletjes-fabrikant uit San Francisco.
Apple en Google
Google en Apple liggen nek an nek in de race om het aantal apps en het gebruik van de applicaties. Maar Apple verdient nog steeds drie keer zo veel aan de industrie dan Google, zeggen analisten. Een app ontwikkelen is overigens minder duur dan er een onderhouden.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!