Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

App controleert echtheid paspoort en ID-kaart

12-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
195 keer bekeken
  •  
smartphone_handen_04.jpg
Ambtenaren, controleurs en medewerkers van banken en andere instellingen die een paspoort moeten controleren, kunnen daarvoor met een nieuwe app uit de voeten. Met de zogeheten DutchID-app kan iedereen zien aan welke kenmerken een echt identiteitsbewijs moet voldoen. Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) lanceerde de nieuwe app donderdag tijdens een symposium voor ambtenaren in Den Haag.
Trilling
Met de app is op een tablet of op een smartphone via een soort trilling op het scherm te voelen hoe het reliëf op een ID-bewijs moet zijn en kun je met de lichtknop het ultraviolette kenmerk bekijken. Het idee achter de app is dat het voor iedereen makkelijker wordt om te ontdekken of een paspoort vervalst is.
Eerste ter wereld
Nederland is volgens Binnenlandse Zaken het eerste land ter wereld met zo'n app. Andere landen zoals de VS en Singapore hebben belangstelling om het concept over te nemen.
De app is vanaf donderdag gratis te downloaden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!