Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Apothekers waarschuwen vakantiegangers

11-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vakantie_strand_13.jpg
Vakantiegangers die slaapmiddelen gebruiken of ADHD-middelen zoals Ritalin slikken, moeten opletten. Deze medicijnen mogen namelijk niet zomaar mee de grens over. Daarvoor waarschuwt apothekersorganisatie KNMP woensdag.
Strenge straffen
Op het invoeren van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, zoals een aantal slaap- en kalmeringsmiddelen en morfine-achtige pijnstillers, maar ook ADHD-middelen zoals Ritalin en Concerta, staan strenge straffen. Veel gebruikers zijn hiervan niet op de hoogte, zegt de apothekersvereniging.
Vier weken
Reizigers met een Europese bestemming moeten een Schengenverklaring bij zich hebben om deze geneesmiddelen mee de grens over te mogen nemen. Het aanvragen van zo'n verklaring kan tot vier weken duren.
Informatiesite
De regels rond het invoeren van geneesmiddelen voor landen buiten Europa verschillen per land. De apothekers verwijzen reizigers naar informatiesite van het ministerie van Volksgezondheid.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!