Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Apothekers leren laaggeletterden herkennen

14-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Apotheek_10.jpg
Tweemaal daags één tablet innemen, dat is niet voor iedereen een makkelijk te begrijpen instructie. Laaggeletterden en veel migranten begrijpen informatie die ze over medicijnen krijgen, vaak niet. Daarover maken apothekers zich grote zorgen. Apothekersorganisatie KNMP neemt daarom maatregelen, onder meer door haar leden te leren laaggeletterden te herkennen. Dat heeft de KNMP vrijdag bekendgemaakt.
Checklist
Zo krijgen apothekers checklists met daarin vragen die ze kunnen stellen aan patiënten om erachter te komen of ze alles wel begrijpen. ,,Deze mensen zeggen meestal niet zelf dat ze laaggeletterd zijn en niet snappen wat er staat'', aldus een woordvoerster. Ook leren apothekers dat ze niet te snel moeten praten en eenvoudige woorden moeten gebruiken.
Overeenkomst
KNMP heeft hierover vrijdag een overeenkomst gesloten met het ministerie van Volksgezondheid en kenniscentrum Pharos, een organisatie die zich inzet voor de toegankelijkheid van de gezondheidszorg voor onder meer migranten en vluchtelingen en andere kwetsbare groepen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!