Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'AOW-leeftijd kan later omhoog'

05-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioen ouderen 930 520
De leeftijdsgrens voor de AOW hoeft volgens deskundigen uit de verzekeringswereld minder snel omhoog dan nu is vastgelegd, omdat de levensverwachting van 65-jarigen de laatste tijd wat minder hard aan het toenemen is. In Het Financieele Dagblad stellen zogeheten actuarissen dat de pensioenleeftijd daarom best pas in 2026 op 67 kan uitkomen, in plaats van in 2021.

Stijging levensverwachting

,,De gedachte is dat de verhoging van de AOW-leeftijd de stijging van de levensverwachting compenseert'', zegt actuaris Daan Kleinloog in de krant. ,,Als het doel is dat alle generaties over een gelijk aantal jaren van hun leven een AOW-uitkering krijgen, dan gaat dit nu te snel'', aldus Kleinloog die de kwestie samen met andere actuarissen heeft uitgezocht.

67 jaar

De conclusies zijn interessant omdat uit een vorige week uitgelekt concept voor een pensioenakkoord bleek dat werkgevers en werknemers ook zouden willen dat de AOW-leeftijd later op 67 uitkomt. In de uitgelekte stukken werd hiervoor als streefjaar 2025 aangehouden. Eerder dit jaar kwam oppositiepartij PvdA ook al met plannen in die richting. De PvdA pleitte ervoor om de 67 pas in 2030 aan te tikken.
Bron: ANP / FD

Meer over:

aow, pensioen, leeftijd
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

stoethaspel
stoethaspel6 jun. 2018 - 18:00

Ja nogal logisch, er overlijden steeds meer ouderen die tegen hun pensioen aan zitten, door de enorme wekdruk en daarmee gepaard gaande stress en ongezonde werkomstandigheden. En dat is nou precies wat die kabinetten Rutte willen bereiken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!