Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

AOb kijkt naar vervolgactie passend onderwijs

7 mrt 2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
klas_11.jpg
Als de Tweede Kamer geen stokje steekt voor de bezuinigingen van 300 miljoen euro op het passend onderwijs, gaan de onderwijsvakbonden opnieuw actievoeren. Dat schrijft Walter Dresscher, voorzitter van de Algemene Onderwijsbond (AOb), woensdag in een open brief aan de Tweede Kamerleden.
Protest
Dinsdag was er een massaal protest in de Amsterdam ArenA van 50.000 docenten. De vakbond denkt niet dat er weer zo'n grote staking komt, maar de invulling van vervolgacties moet nog besproken worden.
Niet toegeven
Passend onderwijs is voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben in reguliere klassen in het basis- en voortgezet onderwijs omdat ze bijvoorbeeld adhd of een gedragsstoornis hebben of autistisch zijn. Vorig jaar werd er ook al tegen de plannen van minister Marja van Bijsterveldt gedemonstreerd. Ook na het grote protest dinsdag, gaf de minister niets toe. Ze blijft bij de plannen.
ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar