Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ANWB zet fietsende wegenwachten in

29-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
anwb vlag
Wie binnenkort met autopech strandt in de binnenstad van Den Haag of Amsterdam kan hulp verwachten van een wegenwacht op de fiets. De fietsende wegenwachter is een proef, zo meldt de ANWB vrijdag. Een fiets is volgens de toeristenbond in veel gevallen sneller ter plekke dan een auto.
Fietskarretje
Achter de fiets hangt een karretje, waarin de wegenwacht de belangrijkste benodigdheden vervoeren voor pechhulp aan automobilisten. ,,Je zult versteld staan hoeveel spullen er in die karretjes passen", zegt een woordvoerder van de ANWB. Het is de bedoeling dat de fietsende wegenwachten de meeste pechgevallen direct kunnen helpen. Mocht dat niet lukken, dan roepen ze de hulp in van gemotoriseerde collega's.
Als de proef een succes wordt, wild de ANWB in meer steden fietsende wegenwachten gaan inzetten. Nederland is na Oostenrijk het tweede land in Europa waar zo'n service bestaat. ANP

Meer over:

wegenwacht, anwb, fiets
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

audb
audb29 jul. 2016 - 19:17

Ojee ik zie het al voor me. Vandaag zijn er weer ANWB monteurs van de snel weg af gehaald die op de fiets onder weg waren naar een pech geval ....

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!