Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA

#IkRedHetNietMeer: Wil jij jouw verhaal delen? Of wil je graag hulp bieden?
Kassa

ANWB waarschuwt voor extreme hitte in Alpen

26-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
anwb_08.jpg
Vakantiegangers in de Alpen moeten dit weekend rekening houden met extreme hitte. Dat meldde de ANWB vrijdag. De temperatuur in Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Italië kan oplopen tot 37 graden of hoger, laat de organisatie weten.
Voorbereid op file
Reizigers moeten erop voorbereid zijn dat ze onderweg in de hitte in lange files terecht kunnen komen, waarschuwt de organisatie. ,,Zorg voor extra eten en drinken in de auto omdat de reis misschien veel langer gaat duren dan verwacht."
Op tijd tanken
Ook wordt geadviseerd op tijd te tanken zodat de motor en airco niet uitvallen in de file. Verder is het volgens de ANWB verstandig de ramen achterin af te schermen zodat kinderen en huisdieren niet in de volle zon zitten. ,,Las extra pauzes in en laat geen mensen of dieren achter in een afgesloten auto, ook niet tijdens korte rustpauzes."
Grote drukte
De ANWB waarschuwde eerder deze week al voor de grote drukte die dit weekend wordt verwacht op de Europese snelwegen. Vooral in Duitsland, Frankrijk en Noord-Italië worden lange files verwacht.
Zwarte zaterdag
Volgende week zaterdag, 3 augustus, is het zwarte zaterdag. Dat is de drukste dag op de Franse wegen, waar vertrekkende en terugkerende vakantiegangers traditioneel voor veel files zorgen. ANP

Meer over:

warmte, anwb, alpen, diginieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!