Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ANWB verwacht lange files met Pasen

18-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
anwb-logo-groot_05.jpg
De ANWB verwacht dat de avondspits donderdag drukker zal verlopen dan normaal. De verkeersdienst denkt dat er dan omstreeks zes uur zo'n 300 kilometer file zal staan. Ook maandag, tweede paasdag, zal het door bezoekers aan paasevenementen veel drukker zijn dan normaal.
In het paasweekeinde gaan 1,2 miljoen Nederlanders een paar dagen weg, schat het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Van hen blijven een half miljoen in eigen land. De meeste Nederlanders die naar het buitenland gaan, gaan naar Frankrijk, België en Duitsland. Ook vieren nog 950.000 buitenlanders Pasen in Nederland. Voor veel Nederlanders begint het paasweekeinde al donderdag. De ANWB verwacht dan vooral files op de A1 Amsterdam - Hengelo, A12 Den Haag - Arnhem en de A28 Utrecht - Zwolle. Knelpunten op de A50 zijn Arnhem en Nijmegen. Ook verwacht de ANWB veel auto's op de N57, N59 en de A58, de wegen naar de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Tijdens het paasweekeinde zelf kan het druk worden bij evenementen als de Landelijke Motordagen in Assen, de Paasraces in Zandvoort en Paaspop in Schijndel. Op tweede paasdag trekken vooral de bollenstreek, attractieparken en meubelboulevards veel bezoekers. In de loop van de middag keren de meeste mensen huiswaarts en ontstaan vooral in het midden van het land files. Ook in het buitenland kan het druk zijn door vakantieverkeer en wegwerkzaamheden.
ANP

Meer over:

anwb, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!