Kassa

ANWB schrapt 40 banen bij winkels

28-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
anwb 930x520
De ANWB schrapt de komende tijd veertig banen van managers bij zijn winkels. Dat bevestigde een woordvoerder van de bond vrijdagavond naar aanleiding van berichtgeving door RTL Z.
Personeelskosten
De 87 winkels van de ANWB draaien met verlies. Dat komt volgens de woordvoerder vooral omdat de personeelskosten te hoog zijn, de omzet van de winkels is volgens hem goed in vergelijking met andere Nederlandse winkelketens. Om de kosten te verlagen gaat het mes in de managementfuncties. Daarvan zijn er nu zo'n 160 bij de ANWB-winkels.
Reorganisatie
De ANWB werkt ook aan een reorganisatie bij de ondersteunende dienstverlening aan de winkels vanuit het kantoor in Harderwijk. Dat onderdeel, dat onder meer verantwoordelijk is voor inkoop en logistiek, lijdt ook verlies en moet quitte gaan draaien. Of er daarbij banen verloren gaan, is volgens de woordvoerder nog niet te zeggen.
Sociaal plan
De winkels en de ondersteunende functies lijden samen ongeveer 25 miljoen euro verlies. Volgens de woordvoerder hoeft het verlies van de winkels niet geheel te verdwijnen door de reorganisatie, omdat ze ook een belangrijke rol spelen in het contact met de ANWB-leden.
Voor de managers die hun baan verliezen is er een sociaal plan. ANP

Meer over:

banen, anwb, ontslag
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!