Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ANWB neemt proef met 'internet-auto'

20-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
anwb_14.jpg
Verbind je auto met internet en je weet alles over de technische stand van zaken van de wagen, het brandstofverbruik, routes, verkeersdrukte en verkeersveiligheid. Dat is het uitgangspunt van een proef die de ANWB dit voorjaar houdt.
Uitlezen
Connected Car - de verbonden auto- is de naam van dit experiment waaraan 1000 ANWB-leden gaan deelnemen, aldus de bond donderdag. In de meeste moderne auto's zit een boordcomputer die gegevens verzamelt. Door een zogeheten dongel te plaatsen onder de stuurkolom worden die gegevens uitgelezen. De informatie is vervolgens te raadplegen via een speciale app of thuis op de pc.
Geld besparen
Volgens de ANWB is de proef bedoeld om na te gaan of de automobilist met deze techniek geld kan besparen of veiliger en duurzamer kan gaan rijden. ,,De connected auto kan het brandstofverbruik volgen en geeft inzicht in de gevolgen van de rijstijl. Ook is het op termijn mogelijk onveilige verkeerssituaties te herkennen of elkaar te waarschuwen bij gevaar", aldus de ANWB.
In Europa lopen we met het onderzoeken en ontwikkelen van dit soort diensten voorop, zegt de bond. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!