Kassa

ANWB: meer aandacht voor verkeershufters

25-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
autostuur_24.jpg
Pak verkeershufters hard aan in plaats van soms onzinnige verkeersboetes fors te verhogen. Dat is de kern van de kritiek die de ANWB vrijdag heeft geuit op de verhoging van de boetes in 2012.
Forse bedragen
Vanaf 1 januari worden overtredingen beboet met forse geldbedragen. Onnodig toeteren gaat van 180 euro nu naar 350 euro volgend jaar. Wie een voetganger op een zebrapad geen voorrang heeft moet 340 euro neertellen. ,,Er is daar vrijdag veel ophef over ontstaan'', zegt een woordvoerder van de ANWB.
Onderzoek
Hij verwijst naar een onderzoek van de SWOV, het wetenschappelijke instituut voor verkeersveiligheidsonderzoek. Dat concludeerde onlangs dat de kans om bij een verkeersongeval betrokken te raken toeneemt, naarmate er meer overtredingen worden begaan. Bij 17 of meer boetes per jaar is de kans op een verkeersongeval meer dan 100 keer zo groot. Bij 6 procent van de bij verkeersongevallen zijn kentekens betrokken waaraan zeker 9 overtredingen kleven. De ANWB vindt dat op die groep 'draaideurcriminelen' moet worden ingezet. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!